Droogijsstralen: krachtige industriële reiniging

De toekomst van industriële reiniging

Bij Parmentier Mechanical Service omarmen we voortdurend innovatie en vooruitgang in de industriële reinigingsindustrie. Als marktleider in hoogwaardige reinigingsoplossingen zijn we trots om u kennis te laten maken met de toekomst van industriële reiniging: droogijsstralen.
Droogijsstralen 1

Wat is droogijsstralen?

Reinigen op een milieubewuste manier.
Bij droogijsstralen maken we geen gebruik van water, maar van koolzuur (-79°C), wat er voor zorgt dat we gemakkelijk vuil kunnen verwijderen van oppervlaktes of objecten.
Door 3 verschillende krachten te combineren (Inslag, Thermoshock & Micro-explosie) krijgen we met droogijsstralen een optimale reiniging.

 

  1. Inslag: door onder hoge druk de droogijskorrels op het vervuilde oppervlak te stralen, raakt de ongewenste aanslag makkelijk los.
  2. Thermoshock: door het hoge temperatuurverschil (-79°C) tussen het droogijs en de aanslag, springt de vervuiling los van het oppervlak én vervormen we het oppervlak niet.
  3. Micro-explosie: op het moment dat de droogijskorrel het oppervlak raakt, wordt het omgezet in gas. Door deze aggregatietoestand raakt het vuil makkelijk los en blijft het over in droge vorm.

We reinigen zonder water. Hierdoor kunnen we elektrische motoren, zekeringkasten, machines reinigen, zonder deze te demonteren.
Zo wordt uw bedrijfsproces minimaal verstoord én kan u optimaal blijven werken!

Wat zijn de voordelen van droogijsstralen?

Milieuvriendelijk

We doden bacteriën met een droog reinigingsproces, ZONDER extra afval! We maken geen gebruik van chemicaliën of straalmiddelen.

Minimale verstoring

We kunnen elektrische omgevingen zonder moeite schoonmaken. Daarom moeten bijvoorbeeld besmeurde machines of motoren niet gedemonteerd worden.

Droog

We reinigen zonder water of zand. Wanneer de pellets een oppervlakte raken, worden ze omgezet in een gas (CO2) en worden we gespaard van alle residuen.

Toepassingsgebieden van droogijsstralen

Waarvoor kunnen we droogijsstralen gebruiken?

Het gebruik van droogijsstralen kunnen we inzetten in verschillende sectoren.
Automotive, bouw, food, industriële reiniging, grafische industrie.
Staal-, metaal- en machinebouw… De mogelijkheden zijn oneindig.
Zonder enige moeite verwijderen we vet-, olie-, lijm-, voedsel-, parafine-, inkt-, koolstof-, …, aanslagresten.

Hierdoor kunnen we onze droogijsstraal reinigingsmethode gebruiken in verschillende toepassingen.
Reinigen van:

  • Ventilatoren / Motoren / Reductoren
  • Elektrische kasten / Toestellen
  • Kettingen / Transportbanden
  • Menginstallaties
  • Verpakkingsmachines
Droogijsstralen 2
Scroll naar boven